همان‌طور که حتماً می‌دانید پرجمعیت‌ترین کشور جهان این روزها در حال مبارزه با ویروس جدید و کشنده‌ کرونا است. این ویروس مشابه ویروس سارس است که در سال 2002 در چین جان بیش از 700 نفر را گرفت.

طبق گزارش‌های امروز، بیش از 1300 نفر به ویروس کرونا مبتلا شده و 41 نفر جان خود را از دست داده‌اند. دولت چین در 13 شهر محدودیت‌های حمل و نقل اعمال کرده و حدود 41 میلیون نفر را نیز در حالت قرنطینه قرار داده است. همه راه‌های ارتباطی شهر ووهان که منشا ویروس کرونا است مسدود شده و به دلیل غیرقابل پیش‌بینی بودن وضعیت در هفته‌های آینده، تمام پروازها و حمل و نقل با وسایل نقلیه اصلی در داخل و خارج از شهر به حالت تعلیق درآمده است. در حال حاضر کشور چین وضعیت خطرناک و پرتنشی را تجربه می‌کند اما شرکت‌های فناوری مناطق مختلف چین تلاش کرده‌اند در راستای مبارزه با این ویروس خدمات مختلفی ارائه دهند.

شرکت‌هایی مانند شیائومی، میزو، وی چت، تیک توک و حتی بایدو همه تلاش خود را برای آموزش مردم و کمک به مبارزه با ویروس جدید در چین به کار گرفته‌اند. در ادامه به نحوه کمک رسانی شرکت‌های فناوری چینی برای مبارزه با گسترش این ویروس مرگ‌بار اشاره می‌کنیم.

 

شیائومی

شیائومی ماسک‌های N95، ماسک‌های پزشکی و دماسنج‌هایی به ارزش 43000 دلار را به مراکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های همه‌گیر ووهان ارسال می‌کند. شب گذشته اولین دسته از این محصولات به مراکز مختلف ارسال شده و امشب به ووهان می‌رسد. این شرکت در حساب ویبوی خود اعلام کرد که آن‌ها وضعیت شیوع این ویروس را تحت نظر دارند و همچنان ارسال کالاهای خود برای کمک به شهروندان در زمان بحران را ادامه خواهند داد.

کمک به مبارزه با ویروس کرونا

میزو

میزو یکی دیگر از شرکت‌های سازنده گوشی‌های هوشمند چینی نیز تلاش کرده تا در جهت حمایت از مردم شهر ووهان خدماتی ارائه دهد. میزو اعلام کرده که برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا در این شهر 43200 دلار کمک مالی اختصاص داده است.

هواوی

اگرچه هنوز خبری درباره کمک‌رسانی و خدمات ارائه شده از سوی هواوی شنیده نشده اما این شرکت زمان برگزاری کنفرانس توسعه‌دهندگان HDC.Cloud 2020 را به تعویق انداخته است. این کنفراس معمولاً در تاریخ 11 تا 12 فوریه (22 تا 23 بهمن) برگزار می‌شود. گفته می‌شود که هواوی امسال این رویداد را در تاریخ 27 تا 28 مارس (7 تا 9 فروردین) برگزار خواهد کرد. پیش‌بینی می‌شود این رویداد در شنزن چین برگزار شود که بیش از 1000 کیلومتر با شهر ووهان فاصله دارد. بنابراین، این کار در واقع بیشتر اقدام احتیاطی هواوی برای از بین بردن احتمال انتشار و گسترش ویروس بوده است.

ویروس کرونا

وب‌سایت‌های تجارت الکترونیک

بزرگترین خرده‌فروشان آنلاین چین مانند Jd.com ،Taobao ،Suning و همه اعلام کردند که قیمت کالاهای اساسی پزشکی مانند ماسک و ضدعفونی کننده‌ها را در سیستم‌های خود ثابت نگه می‌دارند. از زمان انتشار خبر شیوع ویروس، قیمت این کالاهای اساسی نیز افزایش یافته بود. با این حال، خرده‌فروشان توافق کردند این لوازم پزشکی را با نرخی مناسب عرضه کنند. علاوه بر این، جی دی دات کام اعلام کرده که 1 میلیون ماسک و 60000 تجهیزات پزشکی را به صورت رایگان به ووهان می‌فرستد.

شرکت‌های فعال در حمل و نقل

سازمان مقررات حمل و نقل هوایی چین اعلام کرد مسافران می‌توانند هزینه بلیط‌های هواپیما که قبل از 24 ژانویه 2020 رزرو شده‌اند را از کلیه خطوط هوایی و آژانس‌های فروش بلیط در چین دریافت کنند. خطوط هوایی مختلفی مانند کاتای پسیفیک، خطوط هواپیمایی هنگ کنگ و کانتاس ایرویز بلیط‌های رزرو شده رفت و برگشت به چین تا پایان ماه فوریه را به صورت رایگان لغو می‌کنند.

شرکت‌های حوزه سرگرمی

برنامه تیک توک (TiKtOK) دارای یک صفحه اختصاصی است که جدیدترین اطلاعات در مورد ویروس کرونا و وضعیت فعلی آن را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. این برنامه همچنین یک جلوه ویدیویی ویژه به نام Jiayou را اضافه کرده تا به کادرهای پزشکی و بیمارانی که با این ویروس در ووهان مبارزه می‌کنند خدمات پشتیبانی ارائه دهد.

پلتفرم رزرو آنلاین بلیط‌های فیلم مانند Taopiaopiao و Maoyan هزینه‌ی بلیط رزرو شده بین 22 ژانویه و هفته اول فوریه در شهر ووهان را پس می‌دهند. علاوه بر این، زمان اکران شش فیلم پرفروش که قرار بود این هفته روی پرده سینماها بروند به تعویق افتاده است. اما این پلتفرم در یک حرکت غافلگیرانه، یکی از فیلم‌های مورد انتظار امسال در چین به نام “گمشده در روسیه” را امشب به صورت آنلاین و رایگان پخش می‌کند.

سرویس تحویل غذا در چین

برنامه‌های تحویل غذا

برنامه‌های محبوب تحویل مواد غذایی مانند Meituan Dianping و Ele.me در چین قول داده‌اند که مثل همیشه در این دوره فعالیت خود را ادامه دهند. آن‌ها برای مقابله با شیوع بیشتر ویروس، اقدامات پیشگیرانه‌ای مانند ماسک زدن و نظارت بر دمای بدن رانندگان خود را انجام می‌دهند. همچنین طبق این گزارش، این سرویس‌ها، تحویل غذا به مراکز بیمارستانی را نیز متوقف کرده‌اند.

اپلیکیشن‌های دیگر

محبوب‌ترین برنامه پیام‌رسان چین، وی چت، یک نقشه “Fever Clinic” ویژه دارد که به کاربران نشان می‌دهد در بیش از 14 شهر چین برای معاینه به کجا می‌توانند مراجعه کنند. برخی از شهرهای مشهور مانند شانگهای و شنگزو بیش از 100 کلینیک در این پلتفرم دارند.

بایدو نیز دارای یک صفحه اختصاصی در برنامه خود است که اخبار مربوط به ویروس کرونا را پوشش داده و هر روز آپدیت می‌شود. برنامه Baidu Maps همانند وی چت نقشه کلینیک‌ها را به کاربران نشان می‌دهد. اما یکی از بهترین ویژگی‌های بایدو مپ، نقشه گرمای حرارتی است که نمایی واقعی از خیابان‌های شلوغ منطقه موردنظر را به نمایش می‌گذارد. این یک راه عالی برای شناسایی خیابان های شلوغ و عدم ورود به آن‌ها است.

با وجود این اقدامات و ابتلای بیش از 1300 نفر به این ویروس، هنوز مشخص نیست که آیا چین می‌تواند ویروس مرگبار کرونا را قبل از اینکه همانند ویروس سارس همه‌گیر شود کنترل کند یا خیر؟

منبع : digiro.ir